500 g steril. fazolí červených, 600 g brambor, 2 feferonky, 3 cibule, 4 rajčata, stroužek česneku, 0,5 svazku saturejky, 0,5 svazku bazalky, 2 lžíce mouky, lžíce másla, 500 ml vývaru, 500 g jogurtu, bylinková sůl, 200 g ementálu, lžička kmínu, pepř
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a 3 minuty povaříme. Omyté fazole necháme okapat. Feferonky a rajčata očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek oloupeme a posekáme. Bylinky jemně posekáme.Troubu předehřejeme na 250 stupňů.Na rozehřátém másle zesklovatíme cibuli a česnek. Přidáme mouku a krátce osmahneme. Přilijeme vývar, přidáme pokrájené feferonky a omáčku za stálého míchání 4-5 minut povaříme. Hrnec stáhneme z plotny, vmícháme jogurt a 2/3 bylinek. Osolíme, opepříme a přidáme kmín.Bramobry a fazole naplníme do formy, zalijeme omáčkou a posypeme sýrem. Zapékáme asi 30 minut v troubě.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
8. dubna 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat