500 g čočky, 50 g anglické slaniny, cibuli, lžíci vegety, 3 stroužky prolisovaného česneku, 1 l vody, lžíce mouky, velká lžíce octu, kávová lžička cukru
Anglickou slaninu a cibuli nakrájíme na malé kostičky, na titanové pánvi jemně osmažíme. Čočku přebereme, umyjeme, přidáme vodu, osmaženou slaninu s cibulkou, okořeníme vegetou a vaříme do měkka. Když je čočka hotová zahustíme ji moukou. Mouku rozděláme v trošce vody a za stálého míchání přidáváme do čočky dokud nám nezačne znovu vařit. Nakonec přidáme ocet, cukr a prolisovaný česnek a pořádně zamícháme.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
9. dubna 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat