konzerva cizrny, konzerva hnědé cizrny (obě po 425 g), vejce, lžíce cizrnové mouky, 6 stroužků česneku, sůl, oregáno, cayenský pepř, strouhanka, zeleninový vývar
Obě konzervy slijeme a cizrnu dáme do nádobi, kde ji rozmixujeme na hrubou kaši. Při mixování přiléváme po troše zeleninový vývar, aby se cizrnová směs lépe mixovala. Pak přidáme cizrnovou mouku, utřený česnek, vejce a koření a promícháme. Postupně přisypávávme strouhanku, dokud nám nevznikne tužší těsto, ze kterého lze tvarovat kuličky. Necháme 10 minut odležet a poté dochutíme solí. Znovu promícháme a mokrýma rukama tvarujeme malé kuličky, které ze všech stran osmahneme dozlatova. Mě se osvědčilo smažení po cca 5 kusech v malém hrnci. Podáváme v pitta chlebu se zeleninou a česnekovým dipem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
10. dubna 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat