4 vejce, 100-150 g eidamu, 100 g sojových plátků, zelenininový bujón, sůl, pepř barevný, koření na grilovaný sýr, trocha olivového oleje
Sójové plátky uvaříme podle návodu na obalu - vhodíme je do horké vody s kostkou zeleninového bujónu a vaříme do změknutí asi 15 - 20 minut. Sójové plátky scedíme, necháme okapat a mírně z nich vymačkáme šťávu.Během vaření sóji si připravíme směs na obalování. Celá vejce vyšleháme s nahrubo nastrouhaným eidamem, jen trošku osolíme a přidáme čerstvě nadrcený barevný pepř.Každý sójový plátek posypeme kořením na grilovaný sýr a z obou stran obalíme v těstíčku. Obalujeme po jednom plátku, který hned vhodíme do rozpáleného oleje. Necháme zatáhnout a obrátíme. Chce to získat při smažení trochu fígl, aby se nám vejce netrhalo a sýr příliš neroztápěl. Osmažíme z obou stran dozlatova a takto postupujeme se všemi čtyřmi plátky. Sójové řízky podáváme jako hlavní chod s bramborovou kaší nebo klasicky vařenými brambory.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
11. dubna 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat