balíček bílých fazolí, lžíce másla, lžíce mouky, cibule, 2 bobkový list, 0,5 malé lžičky mletého černého koření, dle potřeby masový nebo zeleninový vývar, 2 stroužky prolisovaného česneku, 1 dl smetany, malá lžička soli, malá lžička cukru, malá lžička octu
Bílé fazole necháme několik hodin odmočit. Pak vodu slijeme, přilijeme masový nebo zeleninový vývar a vaříme do měkka. Přidáme bobkový list, mleté černé koření. Když máme fazole měkké, uděláme si jíšku. Cibuli nakrájíme najemno, zpěníme na másle a vmícháme mouku, za stálého míchání přilijeme jíšku do vařících fazolí. Dále přidáme 1 dl smetany a za stálého míchání chvilinku povaříme. Nakonec přidáme prolisovaný česenek, dochutíme solí, dle chuti octem a cukrem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
4. dubna 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat