500 g čočky, 3 vejce, 200 g zeleninové směsi, 2 housky, strouhanka, sůl, pepř, vegeta, 3 stroužky česneku, cibule, olej, 60 g másla, 50 g hladké mouky, 600 ml zeleninového vývaru
Předem namočenou čočku uvaříme doměkka a scedíme. Mírně vychlazenou ji pomeleme se zeleninou, cibulí, česnekem. Přidáme vejce, namočené a vyžmýkané housky. Směs ochutíme. Dle potřeby zahustíme strouhankou. Polovinu směsi rozložíme na vymazaný pekáč, uložíme plátky uvařených vajec a přikryjeme druhou polovinou směsi. Pokapeme olejem a dáme upéct. Máslo rozpustíme, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem a 20 minut vaříme. Do přeceděné omáčky přidáme lžičku oleje, sůl, pepř a vegetu. Před podáváním každou porci polijeme omáčkou.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
9. dubna 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat