300 g
plátky
sojového masa, 2 střední cibule, 0,5 paličky česneku, majoránka, 0,5 lžičky pepře, trocha rajského protlaku, zakysaná smetana, sůl, zeleninový vývar
Připravíme si sójové maso. Sójové maso vhodíme do vroucí vody (osolíme, přidáme nějaké koření dle chuti - není potřeba) vaříme dokud maso nezměkne (cca 0,5 hodiny ) scedíme a přebytečnou vodu z kousků vymačkáme. Nakrájíme cibuli na menší kousky, česnek na stejně velké kousky a obojí osmažíme do zlatova, ke konci smažení přidáme majoránku a maso - to můžete, ale nemusíte taky trochu osmahnout, ale pravděpodobně se vám přichytí (což vůbec nevadí) zalijeme to vodou (tak aby maso, mírně plavalo - chceme co nejméně tekutiny). Přidáme protlak, nebo kečup, znovu majoránku a asi 0,5 čajové lžičky pepře (má to být pálivý) a vaříme, během toho přisolíme (s tím solením trochu počkáme co si maso vezme z kečupu...) hotová konzistence je hodně masa, málo šťávy. Nakonec ještě přidáme trochu majoránky a utřený česnek.Nakonec se pokrm zjemní kysanou smetanou. Při nevýrazné chuti přidejte zeleninový vývar v kostce.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
11. dubna 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat