500 g bílých fazolí, 3 cibule, 100 g slaniny, dle chuti sůl, mletý pepř
Dáme vařit 2 litry vody a do vřící vody nasypeme přebrané a propláchnuté bílé fazole. Stáhneme z plotýnky, přiklopíme poklicí a necháme 20 – 30 minut odstát. Dáme je na rozpálenou plotýnku a uvaříme doměkka. Cibule oloupeme, nakrájíme na kolečka a ta ještě na proužky. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozpustíme ji na ohni a přidáme k ní pokrájenou cibuli. Osmahneme, až začne zlátnout. Zůstalo-li ve vařených fazolích mnoho vody, scedíme je, přidáme slaninu a cibuli, vše dobře promícháme a ještě trochu prohřejeme. Můžeme jíst samotné nebo s bílým chlebem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
11. dubna 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat