200 g červené čočky, 200 g rýže, 50 g sušených hub, 100 g anglické slaniny, cibule, mrkev, 150 g kadeřávku, 1 l vývaru, 1,5 dcl bílého jogurtu, stroužek česneku, lžička oleje, dle chuti mletý pepř, kmín, sůl a nať petrželky
Čočku a rýži přebereme a propláchneme. Sušené houby namočíme na půl hodiny do studené vody. Kostičky anglické slaniny rozpečeme na troše oleje, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zpěnit. Pak přidáme překrájené houby, podusíme několik minut, přisypeme rýži, směs promícháme, okořeníme a zalijeme vývarem. Uvedeme do varu, snížíme teplotu a pod pokličkou vaříme 15 minut. Pak přidáme čočku a na kostičky a nudličky nakrájenou mrkev a necháme ještě 10 minut vařit. Přisypeme omytý nakrájený kadeřávek a podusíme dalších 5 minut, až se vývar vsákne. Podáváme ozdobené petrželkou a polité omáčkou ušlehanou z jogurtu, soli, pepře, rozsekané petrželky a prolisovaného česneku.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
11. dubna 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat