balení sojových nudliček, pórek, 2 hovězí bujóny, 3 lžíce másla
na obalení: lžička solamylu
těstíčko: špetka sladké papriky, lžička provensál. koření, špetka skořice, vejce, špetka anýzu, sůl
Do hrnce s vodou vhodíme 2 kostky hovězího bujónu. Sůl už přidávat nemusíme. Přivedeme k varu a opatrně vsypeme nudličky. Podle návodu vaříme 15 - 20 minut.Mezitím si připravíme těstíčko na obalení nudliček: rozšleháme vajíčko, přidáme, sůl, pepř, koření. Pórek omyjeme, rozkrojíme podélně napůl a pak na plátky.Uvařené nudličky scedíme, lžící vymačkáme v cedníku přebytečnou vodu. Do mísy vsypeme nudličky, zaprášíme troškou škrobu, opatrně zamícháme a přidáme těstíčko. Opět zamícháme.
V hlubší pánvi rozpustíme máslo, na kterém osmažíme nudličky. Je lepší nakládat nudličky vidličkou, abychom přebytečné těstíčko mohli odkápnout do mísy. Ještě než nudličky zkřehnou, přisypeme pórek a společně dosmažíme dozlatova.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
11. dubna 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat