konzerva hrášku, olivový olej, 0,5 kostky zeleninového bujónu, sůl, 200 g celozrnného kuskusu, oregano, koření na rýži, 1,5 hrnku vroucí vody, 100 g eidamu, plátek másla
Celozrnný kuskus vsypeme do větší mísy. Vodu přivedeme k varu, vlijeme do hrnečku a rozdrobíme v ní zhruba půl kostky bujónu. Kuskus přelijeme vodou, přikryjeme a necháme 10 - 15 minut bobtnat.Ke kuskusu přidáme plátek másla, trochu olivového oleje a přiliijeme sterilovaný hrášek i s trochou nálevu. Okořeníme směsí koření na rýži, oreganem a podle chuti osolíme.Kuskus s hráškem podáváme přesypaný strouhaným sýrem. Můžeme podávat jako studený hlavní chod nebo prohřát v mikrovlnné troubě.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
10. dubna 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat