400 g čočky, 100 g cibule, 100 g sádla, 10 g hladké mouky, ocet, sůl
Přebranou, propláchnutou čočku namočíme na 2 hodiny do vody. Pak ji v této vodě uvaříme až je téměř měkká. Drobně krájenou cibuli usmažíme na sádle, zaprášíme hladkou moukou, mírně osmahneme, přidáme k čočce, osolíme a za stálého míchání dovaříme do měkka. Nakonec dochutíme octem. Podáváme s uzeninou nebo sázeným vejcem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
11. dubna 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat