400 g čočky, cibule, 100 g másla, 20 g hladké mouky, sůl, pepř, 1 dl červené víno,150 g šunky nebo uzeniny
Čočku přebereme, propláchneme a namočíme asi na 2 hodiny do vody. Na 1/3 másla zpěníme jemně krájenou cibuli, přidáme namočenou čočku a vaříme téměř do měkka. Na zbylém másle si připravíme z mouky zásmažku, kterou přidáme k čočce, osolíme a za stálého míchání čočku dovaříme. Nakonec ji dochutíme červeným vínem, kořením, přimícháme jemně krájenou šunku nebo uzeninu a necháme chvilku prohřát.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
11. dubna 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat