0,5 hlávky ledového salátu, 450 g mraženého hrášku, 2 jarní cibulky, lžička cukru, 2 lžíce máslových vloček dle chuti sůl a bílý pepř
Salát očistíme, vypereme, osušíme a nakrájíme na proužky 2 cm široké. Polovinu dáme do středně velkého rendlíku nebo hlubší pánve. V horké vodě rozmrazíme hrášek a dáme jej do rendlíku na salát. Jarní cibulky očistíme, nasekáme a spolu s cukrem jimi posypeme hrášek. Pak ho ještě posypeme vločkami másla a překryjeme zbylým salátem. Směs dusíme pod pokličkou 5 minut, až je hrášek zcela měkký. Rendlíkem přitom občas potřeseme. Hrášek pak přisolíme, opepříme, upravíme se salátem na mísu a ihned podáváme.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
10. dubna 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat