26. května 2012

Plněná kuřecí prsíčka s rozmarýnem


4 porce kuřecích prsou, sůl, pepř, 100 g šunky, 50 g sýra, rozmarýn, zelená petrželka, mouka, 2 vejce, asi 1 dl mléka nebo piva, strouhanka

Celková doba přípravy 40 minut. Doba fritování 6-7 minut. Teplota 170 C.
Každou porci kuřete opatrně vykostíme, rozřízneme tak, aby vznikla kapsa. Všechny porce naklepeme, osolíme a opepříme. Šunku nakrájíme na drobné kostičky, sýr nastrouháme najemno. Sýr smícháme se šunkou, nasekaným rozmarýnem a petrželkou. Směsí naplníme všechny kapsy. Uzavřeme je párátky nebo zašijeme nití. Jednotlivé porce obalíme nejprve v mouce, potom ve vejcích smíchaných s mlékem nebo pivem a nakonec ve strouhance. Tuk ve fritovacím hrnci zahřejeme na požadovanou teplotu a obalená kuřecí prsa fritujeme dozlatova. Plněná kuřecí prsa podáváme se zeleninovým salátem a vařenými brambory.

Žádné komentáře:

Okomentovat