23. května 2012

Kuře na vermutu se smetanou


kuře, 3-4 rajčata, 0,5 l suššího vermutu (nejprve 2/3, potom zbytek), 200 g smetany, 3-4 lžíce oleje, strouček česneku, trocha tymiánu, lžička sladké papriky, špetka cayenského pepře, sůl, pepř

Kuře naporcujeme, každou porci zaprášíme směsí soli, pepře a papriky. Kastrol vytřeme po dně a po stěnách česnekem. V kastrolu rozehřejeme olej a na něm do zlatova opečeme porce kuřete. Přilijeme vermut a pod pokličkou dusíme na středním ohni asi půl hodiny. Pak přidáme spařena, oloupaná, rozčtvrcená rajská jablka zbavená jader a přilijeme polovinu smetany, zbytek vermutu, přidáme tymián a cayenský pepř. Promícháme a necháme na středním ohni čtvrt hodiny bublat. Úplně nakonec kuřata polijeme zbytkem smetany.

Žádné komentáře:

Okomentovat