26. května 2012

Kuřecí prsa na mandlích


kuřecí nebo krůtí prsa, sůl, pepř, 120 g mandlí, hladká mouka na obalení, máslo na smažení, sladká smetana, petrželka, hlávkový salát

Kuřecí nebo krůtí prsa nakrájíme na centimetrové plátky a lehce nožem tupou stranou naklepeme, pěkně je osolíme, sůl vetřeme z obou stran. Plátky můžeme opepřit nahrubo umletým pepřem, a necháme několik minut proležet Mezi tím si připravíme oloupané mandle, které nakrájíme na slabé plátky a ty v másle upražíme do zlatova. Musíme počítat s tím, že mandle ještě po odstavení ze sporáku dojdou. Uleželé plátky masa slabě obalíme v hladké mouce a položíme na pánev do rozpáleného másla. Opečeme po všech stranách, když je vše dobře propečené dáme na maso upražené mandle i s máslem a celý pokrm zalijeme sladkou smetanou. Na menším plamenu dusíme asi tak 4 minuty a maso ryby v této šťávě podusíme, šťáva nesmí být řídká, pokud je, tak dobu dušení prodloužíme, až se šťáva zahustí. Dáme na talíř podušené maso, které polijeme smetanovou šťávou, ozdobíme petrželkou a můžeme obložit několika lístky hlávkového salátu. Jako příloha se hodí nové brambory uvařené v celku. Po dobrém jídlu nezapomeňte na stejně dobrou kávu.

Žádné komentáře:

Okomentovat