25. května 2012

Kuřecí stehna na šalvěji


6 kuřecích stehýnek
marináda: 1/8 l suchého bílého vína, 4 lžíce vinného octa, 0,5 cibule, 5 snítek čerstvé šalvěje. Omáčka: 0,2 dl kečupu, lžička medu, 0,2 dl krémovité kysané smetany, 1-2 lžičky suchého sherry, pepř, sůl

Několik lístečků šalvěje zasuneme pod kůži na stehýnkách, zbylou šalvěj vaříme s přísadami na marinádu, necháme vychladnout a maso marinujeme alespoň hodinu v ledničce. Mezitím si připravíme ze všech přísad omáčku. Stehýnka vyjmeme z marinády, osušíme papírovou utěrkou, potřeme olejem a opečeme pod rozehřátým grilem dozlatova (asi8 minut z každé strany). Omáčku podáváme zvlášť.

Žádné komentáře:

Okomentovat