kuře,
100 g másla (máslo rozdělíme a na větší části osmahneme cibuli - zbytek
použijeme později), cibule, šťáva z citrónu, 100 g vlašských ořechů (vyloupaných),
1 dl
smetany, žloutek, lžíce hladké mouky,
sůl
Očištěné a omyté kuře
rozkrájíme na porce, které ze všech stran osolíme a opečeme na zpěněné nadrobno
pokrájené cibuli. Pak podlijeme horkou vodou nebo kuřecím vývarem a za
občasného míchání dusíme doměkka. Maso přendáme na nahřátý talíř, šťávu
zaprášíme moukou, doplníme zbylým máslem, podlijeme horkou vodou, povaříme a
dochutíme nadrobno rozsekanými ořechy a citrónovou šťávou. Nakonec zjemníme
smetanou rozšlehanou se žloutkem a nalijeme na kuřecí porce.
Žádné komentáře:
Okomentovat