21. května 2012

Kuře s ořechovou omáčkou na másle


kuře, 100 g másla (máslo rozdělíme a na větší části osmahneme cibuli - zbytek použijeme později), cibule, šťáva z citrónu, 100 g vlašských ořechů (vyloupaných), 1 dl smetany, žloutek,  lžíce hladké mouky, sůl

Očištěné a omyté kuře rozkrájíme na porce, které ze všech stran osolíme a opečeme na zpěněné nadrobno pokrájené cibuli. Pak podlijeme horkou vodou nebo kuřecím vývarem a za občasného míchání dusíme doměkka. Maso přendáme na nahřátý talíř, šťávu zaprášíme moukou, doplníme zbylým máslem, podlijeme horkou vodou, povaříme a dochutíme nadrobno rozsekanými ořechy a citrónovou šťávou. Nakonec zjemníme smetanou rozšlehanou se žloutkem a nalijeme na kuřecí porce.

Žádné komentáře:

Okomentovat