kuře,
40 g oleje, 5 jablek, 40 g Ramy, 250 g brusinkového kompotu, 1,5 dl bílého vína, lžíce
kečupu, grilovací koření, slepičí bujón, sůl
Porce kuřete osolíme,
posypeme grilovacím kořením a osmahneme na oleji po obou stranách. Pak je
podlijeme vývarem a upečeme doměkka. Mezitím rozkrájíme jablka na půlky a z
nich vykrojíme jádřince tak, abychom vzniklé jamky mohli vyplnit kompotem.
Naplněná jablka rozložíme na máslem vymazaný pekáč, podlijeme 1 dl ví na a v předehřáté
troubě pečeme. Když jsou jablka poloměkká, podlijeme je zbytkem vína spolu s
kečupem a dopečeme. Šťávu z jablek smícháme se šťávou z kuřete a přidáme kousek
másla. Tuto šťávu pak porce kuřete s jablkem polijeme a podáváme s rýží.
Žádné komentáře:
Okomentovat