23. května 2012

Kuře na pomerančích s Ramou


kuře, 2 pomeranče, 1/4 l bílého vína, 1/4 l vývaru z kuřecího bujónu, Rama, hladká mouka na jíšku, sůl

Kuře nakrájíme na čtvrtky, osolíme, podlijeme vývarem a s kouskem másla dusíme do měkka. Porce kuřete vyndáme na talíř a do omáčky přilijeme víno, zbytek vývaru, přidáme trochu nastrouhané pomerančové kůry a omáčku zahustíme jemnou bílou jíškou. Porce kuřete podlijeme omáčkou, obložíme dílky pomeranče a podáváme s nočky.
Krupicové nočky I.: Z 1/2l mléka, 70g másla a 200g krupice uvaříme hustou kaši a necháme vychladnout. Pak do ní zamícháme 4 žloutky, sůl, trochu muškátového květu a sníh z bílků. Lžíci namočenou v rozpuštěném másle vykrajujeme nočky, které klademe do vymaštěné ohnivzdorné mísy, pokapeme máslem a upečeme v troubě dorůžova.
Krupicové nočky II.: 70 g másla utřeme se 3 žloutky, přidáme 140g jemné krupičky, osolíme a necháme chvíli odpočinout. Do osolené vroucí vody vykrajujeme lžičkou nočky a občas zamícháme. Uvařené dáme na mísu, pokapeme rozehřátým máslem a ještě horké podáváme k porcím kuřete.

Žádné komentáře:

Okomentovat