23. května 2012

Kuře na paprice s houskovým knedlíkem


kuře, 1 l kyselé smetany, 100 g másla, 50 g polohrubé mouky, 2 velká zralá rajčata, velká cibule, polévková lžíce soli, lžička mleté papriky

Očištěné a omyté kuře vložíme do vařící slané vody a uvaříme. Potom je z vody vyjmeme a rozdělíme na čtvrtky. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme osolené, paprikou posypané uvařené maso a prudce ho ze všech stran opečeme. Pak podlijeme 1 dl vývaru a dusíme za občasného podlití ještě hodinu. Před dokončením přidáme oloupaná rajčata a společně 10 minut dusíme. Nato zahustíme šťávu kyselou smetanou, v níž jsme rozkvedlali mouku, a ještě dalších 7 minut povaříme. Porce kuřete podáváme polité omáčkou s houskovým nebo kynutým knedlíkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat