21. května 2012

Kuře s chřestem a zázvorem


400 g kuřecího masa, 3 lžíce sádla, vejce, lžička škrobu, sůl, 100 g konzervovaného chřestu, lžíce bílého vína, lžička zázvorového oleje, půl šálku vývaru, trochu Glutasolu nebo Glutavitu, petrželová nať

Kuřecí maso po vykostění nakrájíme na kostičky a smícháme s vejcem, škrobem a solí. Připravíme si uvařený nebo konzervovaný chřest nakrájený na malé dílky. Na pánvi rozpálíme sádlo, vložíme maso kuřete a osmahneme za stálého míchání. Dochutíme vínem, Glutasolem, lžičkou zázvorového oleje a soli. Nakonec přidáme půl šálku vývaru a chřest a za opatrného míchání zahustíme trochou máčeného škrobu. Hotový pokrm přizdobíme petrželovou natí.

Žádné komentáře:

Okomentovat