24. května 2012

Kuřecí játra s rýží


300 g kuřecích jater, 6 čínských hub (Jidášovo ucho), 2 lžíce oleje, stroužek česneku, 2 středně velké cibule, 2 čerstvé chilli papričky, 2 lžíce sójové omáčky, lžička cukru, 2 lžíce citrónové šťávy, zelená paprika, 3 šalotky

Opraná kuřecí játra a houby, které jsme předtím na 20 minut namočili do horké vody, nakrájíme na menší kousky. Na pánvi usmažíme do zlatova nakrájený česnek, pak asi minutu smažíme cibuli a pálivé papričky. Přidáme játra a za stálého míchání orestujeme do růžova. Přidáme sójovou omáčku, cukr, citrónovou šťávu, houby a smažíme asi minutu. Nakonec vmícháme na proužky nakrájenou papriku se šalotkou a krátce osmažíme. Podáváme s rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat