21. května 2012

Kuře s ořechy


kuře, 80 g másla, cibuli, lžíce hladké mouky, 100g vyloupaných vlašských ořechů, žloutek, 4 lžíce smetany, trocha citrónové šťávy

Kuře naporcujeme a osolíme. Nakrájenou cibuli osmažíme na části másla, přidáme kuřecí porce a ze všech stran je krátce opečeme. Podlijeme horkou vodou a dusíme. Dle potřeby ještě podléváme. Když je maso měkké, vyjmeme je, šťávu zaprášíme moukou, přidáme zbytek másla, trochu naředíme horkou vodou a provaříme. Pak přimícháme smetanu s rozkvedlaným žloutkem, ochutíme citrónovou šťávou a procedíme na kuřecí maso. Již nevaříme, pouze necháme maso prohřát. Nakonec jednotlivé porce kuřete posypeme sekanými ořechy a třeba i řeřichovými lístky.

Žádné komentáře:

Okomentovat