kuře,
80 g másla, cibuli, lžíce hladké mouky, 100g vyloupaných vlašských ořechů, žloutek,
4 lžíce smetany, trocha citrónové šťávy
Kuře naporcujeme a
osolíme. Nakrájenou cibuli osmažíme na části másla, přidáme kuřecí porce a ze
všech stran je krátce opečeme. Podlijeme horkou vodou a dusíme. Dle potřeby
ještě podléváme. Když je maso měkké, vyjmeme je, šťávu zaprášíme moukou,
přidáme zbytek másla, trochu naředíme horkou vodou a provaříme. Pak přimícháme
smetanu s rozkvedlaným žloutkem, ochutíme citrónovou šťávou a procedíme na
kuřecí maso. Již nevaříme, pouze necháme maso prohřát. Nakonec jednotlivé porce
kuřete posypeme sekanými ořechy a třeba i řeřichovými lístky.
Žádné komentáře:
Okomentovat