3. března 2010

Zapékaná fazole se zeleninou

100 g suchých bílých , 100  g červených suchých fazolí, olej, cibule, stroužek česneku, 2 póry, 2 mrkve, 1/2 salátové okurky, 100 g žampionů,1 dl zeleninového vývaru,sůl,mletý bílý pepř,1 citron,2 vejce,1 dl smetany,kopr

Fazole namočíme alespoň den předem. Druhý den je ve stejné vodě uvaříme do poloměkka. Na rozehřátém oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, pór nakrájený na kolečka, přikryjeme a dusíme několik minut. Poté přidáme mrkev nakrájenou na nudličky, okurku nakrájenou na kolečka a žampiony nakrájené na plátky a scezené okapané fazole. Podlijeme vínem, 2 dl vývaru z fazolí, opepříme, osolíme, přidáme šťávu z 1/2 citrónu, přikryjeme a při mírné teplotě dusíme 40 min. V zeleninovém vývaru rošleháme vejce, smetanu a nasekaný kopr. Do vymaštěné zapékací mísy rozložíme fazolovou směs, zalijeme vejci a ve vyhřáté troubě zapečeme. Podáváme pokapané šťávou z druhé půlky citrónu a se zeleninovým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat