3. března 2010

Mexické chili

35 dkg vepřové maso (kýta,nebo plec) ,2 plechovky červené fazole,cibule  3 velké,sůl,pepř,kmín, majoránka, chilli, paprika, kečup, woršestr, trochu škrobové moučky (asi 1 lžíce), pórek na ozdobu

Na oleji s trochou sádla zpěníme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme maso pokrájené na kostky o velikosti cca 2x2 cm. Když se maso zatáhne, přidáme koření, které necháme trochu na tuku restnout, aby pustilo větší sílu, přidáme kečup a také trochu zarestujeme. Pak přilijeme trochu vody a dusíme jako běžný guláš. Když maso změkne osolíme a přidáme fazole i s nálevem. Dle potřeby dohustíme škrobovou moučkou rozmíchanou ve vodě. Dusíme ještě asi 5 min. Na talíři zdobíme pokrájeným pórkem a podáváme s tmavým chlebem. 

Žádné komentáře:

Okomentovat