400 g fazolek, 30 g omastku, 30 g hladké mouky,mletá paprika, 0,5 dl kyselé smetany, 10 g másla, ocet, cukr, sůl
Očištěné a umyté fazolky nakrájíme na kousky a uvaříme.Když jsou poloměkké,osolíme je a přidáme světlou jíšku,kterou připravíme z omastku a hladké mouky.Nakonec zjemníme smetanou,v níž jsme rozmíchali trošku mleté papriky a máslem.Podle chuti osladíme a okyselíme.Polévku můžeme připravit i s bramborami nebo haluškami.Podáváme s chlebem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
3. března 2010
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat