5. března 2010

Fazulový guláš dle uzenaře

300 g bílých fazolí ,150 g uzeného bůčku nebo klobásy,2 lžíce oleje,1-2 cibule,1 lžíce hladké mouky,2 zelené papriky, 4 rajčata , mletá červená paprika, sůl,česnek,2-3 lžíce rajčatového protlaku

Přes noc namočené fazole dáme vařit, přidáme k nim na malé kostky nakrájené syrové uzené maso a společně vaříme. Když je obojí měkké, přidáme nadrobno nakrájenou zelenou papriku a rajčata a za chvíli zahustíme růžovou cibulovou jíškou, přidáme podle chuti sůl, utřený česnek, rajčatový protlak a ještě chvíli povaříme. Před podáním můžeme do jídla přidat 2-3 lžice smetany. Podávame s chlebem nebo s vařenými bramborami. Dobu úpravy skrátíme vařením v tlakovém hrnci

Žádné komentáře:

Okomentovat