5. března 2010

Jota - polévka

120 g fazolí,300 g kysaného zelí,200 g brambor,500 g uzených vepřových žebírek,100 g uzeného bůčku , 20 g česneku,svazeček petrželové natě,2 bobkové listy,sůl,pepř

Fazole namočíme přes noc do vody a pak je uvaříme v téže vodě do změknutí. Zvlášť uvaříme kysané zelí a uzená žebírka. Když jsou fazole napůl měkké, scedíme je a vaříme dál spolu s žebírky. Přidáme hned také bobkový list, pepř a podle potřeby sůl  a rovněž pešt, který jsme připravili z nasekaného uzeného bůčku, česneku a petrželové natě. Před dokončením přidáme na kostičky nakrájené brambory a dovaříme. Žebírka vyjmeme a podáváme na zvláštním talíři (event. obereme, maso pokrájíme a přidáme do polévky

Žádné komentáře:

Okomentovat