5. března 2010

Chilli con Carne ala Mexico

500 gr mleté maso,750 gr fazole velké tzv,velké 2 cibule,česnek, olej/tuk/,pepř,sůl,mexické koření (ostré),rajský protlak,kukuřičná tortila

Na rozpálený tuk dáme vysmažit dozlatova cibulku, kterou před tím nakrájíme na drobno. Když cibulka začíná mít zlatavou barvu, přidáme mleté maso a restujeme. Jakmile maso začíná hnědnout, vmícháme do orestovaného masa fazole, které jsme po nočním namočení ve vodě, uvařili do měkka.Promícháme a ochutíme čerstvě utřeným česnekem, lehce osolíme a opepříme, nakonec celé toto dílo prosypeme kořením chillies po kterém vmícháme rajský orotlak. Hotový pokrm krátce vyrestujeme a podáváme v tortile, nebo s chlebem a kyselým okurkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat