3. března 2010

Americký fazolový hrnec

4 tlusté plátky slaniny, nakrájené na 2 cm proužky napříč,120 ml posekané cibule,120 ml kečupu,2 lžíce bílého octa,2 lžíce vody,1 lžíce pikantnej hořčice,1 lžička Worcestershire omáčky,1/8 lžičky soli a stejně černého pepře,450 ml konzervovaných hnědých fazolí (nebo předem namočených a uvařených),5 lžic krystalového cukru

V kastrolku usmažit slaninu    po 4min, přidat k ní cibuli a obojí smažit, až je cibule měkká a slanina křupavá. V míse smíchat ostatní ingredience, až na cukr a přidat do kastrolku, přikrýt a dusit po 20min., až se chutě prolnou. Nakonec přidat cukr a podávat horké s tmavým chlebem, k těstovinám, anebo ke grilovaným masů.

Žádné komentáře:

Okomentovat