5. března 2010

Fazolový salát s kečupem

300 g bílé fazole, 200 g sýr eidam ,200 g měkký salám ,3 dl kečup ,1 dl olej ,ocet, 1 cibule,sůl,cukr, worcesterová omáčka,vegeta,mletá sladká paprika,oregano, bazalka

Přebrané, propláchnuté a předem namočené fazole uvaříme do měkka tak, aby nezůstalo mnoho vývaru. Hustý vývar slejeme a necháme si ho pro další použití. K vychladlým fazolím přidáme na kostičky nakrájený salám a sýr, jemně nakrájenou cibuli a zalijeme zálivem, který připravíme smícháním kečupu, oleje, octa, cukru, soli, vývaru a koření (oregana více, bazalky nepatrně). Vše řádně promícháme, dochutíme. Milovníkům ostřejších jídel lehce přidáme nějakou formu chillies (Sambal oelek, Tabasco). Necháme proležet v chladu min. 3 hodiny a podáváme s chlebem či pečivem.

Žádné komentáře:

Okomentovat