3. března 2010

Ostřejší texaské chilli

50 g bílé cibule nakrájené nadrobno, 500 g libového zadního hovězího nebo 500 g tofu, 750 g fazolí v ostré omáčce(v konzervě), 500 g rajčat v konzervě,1 velký celer pokrájený na kostičky,1 lžička mletých chillie,1 lžička octa,60 g nastrouhaného tofu,1 lžíce čerstvě nasekané petrželové natě

Ve velké teflonové pánvi (nejlépe Wok) osmahněte cibulku a opečte maso(nebo tofu) po obou stranách na středním ohni.Potom oheň stáhněte, přidejte další složky a duste, dokud celer nezměkne.Dle chti lze dochutit i česnekem, případně kořením Texas steak nebo jinou variantou.Potom jídlo rozdělte na 4 porce, na talíři posypte nastrouhaným sýrem a petrželovou natí. Toto je fitness varianta, pro normální jídlo vhodné s rýží, opékaným bramrorem, celozrnným pečivem nebo podle chuti.

Žádné komentáře:

Okomentovat