5. března 2010

Fazolový salát s majolky

1 cibulka, 0,5 kg fazolky bílé ,0.5 kg fazolky červené ,3 kyselá okurka ,kečup jemný přiměřeně,hořčice obyčejná jedna polévková lžíce,400 ml kysaná smetana, nebo bílý jogurt ,4-6 polévkových lžic majolka,5 lžic olivový olej

Vyprané a přes moc namočené fazolky, uvaříme v tlakovém hrnci do měkka (cca. 20 minut). Po uvaření fazolky propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Po přesypání do mísy prolijeme olivovým olejem. Necháme odstát a připravíme si na drobno nakrájenou cibulku, na menší kostičky nakrájenou kyselou okurku. V půllitru promícháme majolku, kečup a hořtici. Vše přidáme do fazolek a opatrně promícháme. Pokud nám to chuť dovolí necháme 2 hodiny v lednici vychladit. Podáváme s čerstvou bagetou a červeným vínem

Žádné komentáře:

Okomentovat