22. března 2013

Pohanka po indicku

250 g pohanky, 4 mrkve, 0,5 pórku, měnší celer, lžíce olivového oleje, špetka soli, 0,5 kávové lžičky kurkumy, kávová lžička čertvého zázvoru 

V hrnci si uvaříme pohanku a scedíme. Na olivovém oleji osmahneme na kolečka nakrájený pórek a nastrouhaný čerstvý zázvor, pak přidáme nahrubo nastrouhané mrkve a celer. Celé to osmahneme na pánvi, podlijeme vodou podle potřeby, aby jsme to nepřipálili a když zelenina změkne a krásně zavoní přidáme uvařenou pohanku, trochu soli a špetku kurkumy a celé to promícháme a prohřejeme. Na talíře připravíme pohanku do kopečků, které vytvoříme pomocí naběračky a podáváme se zeleninovou oblohou.

Žádné komentáře:

Okomentovat