22. března 2013

Čočkové rizoto

150 g drobnozrnné čočky, 150 g rýže, 60 g olivového oleje, 1/4 lžičky směsi koření (bazalka, muškátový oříšek, kari), 2 cibule, sůl, petrželová nať

Čočku namočíme na 2 hodiny do studené vody. Pak ji propláchneme a vaříme téměř doměkka. Na polovině oleje smažíme v kastrolu přebranou rýži 2-3 minuty. Přidáme čočku, koření, sůl, promícháme, urovnáme a opatrně zalijeme horkou vodou do výše 2 cm nad čočkou. Pod poklicí dusíme asi 20 minut, až se voda vydusí. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka a osmažíme ji na zbylém oleji dozlatova. Rizoto na míse posypee osmaženou cibulkou a ozdobíme petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat