22. března 2013

Čočka po brněnsku

300 g předem namočené čočky, kostka bujonu, mrkev | 1/4 středního celeru, 2 cibule, 2 lžíce sádla, lžíce hladké mouky, sůl

Čočku zalijeme dostatečně vodou, přidáme kostku bujónu (já dávám zeleninový) a dáme vařit do poloměkka. K poloměkké čočce přidáme mrkev a celer, nakrájené na střední hranolky. Dovaříme doměkka.Mezitím na 1 lžíci sádla osmahneme 1 cibuli nakrájenou nadrobno a zaprášíme ji moukou. Přebytečnou vodu z čočky slijeme a čočku zahustíme cibulovou zásmažkou. Vše dochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem a petrželkou. Vypneme zdroj tepla a vmícháme do čočky zakysanou smetanu.Druhou cibuli nakrájíme na proužky a osmahneme dozlatova na druhé lžíci sádla. Porce na talířích zdobíme osmaženou cibulkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat