19. března 2013

Mexické fazole na slanině

slanina vcelku, plechovka červených fazolí, plechovka fazolí bonduel v chilli omáčce, červená paprika, lžička nakládaného zeleného pepře, cibule, špetka soli, špetka cukru, olej, nať z jarní cibulky, chilli na dochucení (pokud máte rádi ještě ostřejší)
Nakrájíme si cibuli, slaninu a papriku na stejně velké kostky. Na pánvi osmahneme cibuli, pak přidáme slaninu. Když je vše osmažené, přidáme papriku a lžičku zeleného pepře. Po chvíli přidáme do pánve obě konzervy fazolí, lechce osolíme, opepříme a ocukrujeme a necháme tak 20 min. podusit, aby trochu změkl i nakládaný zelený pepř. Nakonec posypeme nadrobno nakrájenou jarní cibulkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat