19. března 2013

Sojové maso Kung-pao

200 g sojových nudliček, 2 vejce, 2 lžíce Solamylu, 4 lžíce sojové omáčky, 5 lžic oleje, 100 g burských oříšků, 100 ml bílého vína nebo lžička octa, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 2 feferonky, zázvor, 2 lžičky cukr, sůl

Na uvedené množství sojového masa použijeme 2 litry vařící vody, do kterých zamícháme sojovou omáčku, cukr, na špičku nože zázvoru a špetku soli. Touto vařící směsí sojové maso přelijeme a necháme alespoň 20 minut nabobtnat. Tato fáze je velmi důležitá, protože sojové maso při ní získává potřebnou chuť - proto ji nepodceňujeme. Poté sojové maso scedíme (část nálevu dáme stranou, protože ho později použijeme). Je-li maso příliš "vodnaté", přebytečnou tekutinu z něj ještě na sítku vymačkáme. Během bobtnání masa si připravíme zeleninu - oloupeme cibuli a nakrájíme na půlkolečka, taktéž oloupeme česnek a nakrájíme na plátky a nakrájíme i feferonky. Pamatujeme přitom na jejich pálivou chuť a po krájení feferonek si důkladně umyjeme ruce i všechno použité nářadí. Je také možné použít pro manipulaci s feferonkami rukavic nebo mikrotenových sáčků. V misce rošleháme vidličkou dvě celá vejce, přidáme dvě lžíce Solamylu rozmíchané s trochou vody a do této směsi promícháme sojové maso. Na pánvi rozpálíme olej a do něj vsypeme připravené sojové maso. Mícháme a snažíme se jednotlivé nudličky oddělit od sebe. Smažíme asi 5 minut. K opečenému masu přidáme nakrájenou cibuli, česnek a feferonky. Když cibule zesklovatí, přidáme burské oříšky, víno a část marinády, která zbyla po namáčení masa a dusíme až do odpaření přebytečné marinády. Podáváme s rýží, případně s chlebem.

Žádné komentáře:

Okomentovat