18. března 2013

Fazole s kysaným mlékem

sůl, 500 g fazole, lžíce mletá sladká paprika, 3 stroužky česnek, 100 g máslo, 3 dl kysané mléko 

Fazole si předem namočíme. V téže vodě je druhý den přivedeme k varu. Pak je slijeme, fazole zalijeme horkou čistou vodou a uvaříme doměkka. Scezený vývar nevyléváme. Můžeme jej použít třeba na polévku. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Pak jej rozmícháme v mléce. Rozehřejeme si troubu. V pekáčku rozehřejeme máslo. Přidáme papriku, fazole, vše osolíme a necháme lehce osmahnout. Pak fazole zalijeme mlékem s česnekem a promícháme. Fazole vložíme do předehřáté trouby a při 200 °C zapečeme. Upečené fazole s mlékem ihned podáváme. Podle chuti je můžeme zdobit strouhaným sýrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat