18. března 2013

Barevná soja

100 g sójových kostek, 2 mrkve, 200 g rýže, špetka soli, špetka indického kari, hovězí bujón, kávová lžička mleté papriky, plévková lžíce kečupu, 50 g strouhaného sýra, 100 g krájeného pórku,100 g kysaného zelí 

Rýži dáme vařit s kořením (sůl/bujón, kari). Sójové kostky necháme 15 minut vařit ve vodě s bujónem a přidáme na kostky nakrájenou mrkev. Necháme 10 minut vařit. Občas zamícháme. Všechna voda se nesmí vyvařit aby jídlo se nespálilo. Až mrkev změkne, je pokrm hotov. Můžeme pak přidat kysané zelí, koření (papriku), kečup. Rýži servírujeme dokola kolem talíře a uprostřed uděláme důlek na masovou směs.Můžeme posypat sýrem a kolečky pórku. 

Žádné komentáře:

Okomentovat