19. března 2013

Fazole s olivami

2 balení (po 425 ml) bílých fazolí, 2 střední cibule, stroužek česneku, 4 lžíce vinného octa, 2 lžíce citronové šťávy, sůl, celý pepř, 4 lžíce olivového oleje, 8 malých rajčat, sklenička (156 ml) červných oliv, 0,5 svazečku bazalky

Fazole opláchneme na sítku a necháme okapat. Pak je dáme na misku. Oloupeme cibuli, nadrobno nakrájíme a přidáme k fazolím. Důkladně promícháme. Oloupeme česnek, prolisujeme nebo utřeme. Ocet, citronovou šťávu a utřený česnek promícháme, osolíme, opepříme a přidáme olivový olej. Marinádu nalijeme na fazole s cibulkou a přikryté pokličkou necháme asi hodinu v chladnu uležet. Omyjeme rajčta, nakrájíme na tenká kolečka a ozdobně (po obvodu) jimi vyložíme talíře. Odpeckované olivy dáme odkapat a přimícháme k fazolím. Fazolový salát pečlivě rozložíme na rajčata. Rozložený salát můžeme zdobit bazalkou. K salátu chutná čerstvý žitný chleba.

Žádné komentáře:

Okomentovat