18. března 2013

Fazole s vejci a pórkem

300 g bílých fazolí, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 až 4 vejce uvařená natvrdo, 8 plátků anglické slaniny, 200 g pórku, 40 g sádla, sůl, mletý pepř 

Přebrané fazole propláchněte několikrát vodou, zalijte studenou vodou a nechejte tři hodiny máčet. Potom je v téže vodě uvařte doměkka. Z plátků anglické slaniny odkrojte kůži, plátky stočte do ruliček, upevněte párátky, osmažte na sádle dochřupava, vyjměte je a uložte na teplé místo. Na tuku na malém plaménku osmažte očištěný, na proužky pokrájený pórek, měkký vyjměte, na tuku osmažte rajčatový protlak s přídavkem dvou lžic vody, potom přidejte fazole, 4 lžíce vývaru z fazolí, pepř, sůl a za stálého míchání krátce poduste. Fazole urovnejte do středu talířů, obložte slaninou s pórkem a ozdobte čtvrtkami čerstvě uvařených vajec.

Žádné komentáře:

Okomentovat