21. března 2013

Cizrnové noky s karí

400 g cizrny, kostka masového vývaru, 2 snítky tymiánu, svazek rukoly příp. petrželky, cibule, stroužek česneku, 3 vejce nebo vaječná náhražka, dle chuti sůl a pepř, 0,5 lžičky karí, 150 g másla, šťáva z citronu

Cizrnu máčíme asi 8 hodin v 750 ml vody. Poté vaříme v 500 ml vody, v níž byla cizrna namočena, s kostkou vývaru asi 1 hodinu. Omytý tymián osušíme. Rukolu omyjeme a očistíme. Polovinu rukoly a tymián jemně posekáme. Cibuli a česnek pokrájíme na kostičky a necháme zesklovatět na rozehřátém másle. Cizrnu s vývarem, vejci nebo vaječnou náhražkou, sekanou rukolou a tymiánem rozmixujeme. Vmícháme cibuli a česnek. Osolíme, opepříme a ochutíme karí. Z hmoty vypichujeme noky. Noky pečeme na rozehřátém másle 5 min. Necháme okapat a podáváme pokapané citrónovou šťávou se zbytkem rukoly.

Žádné komentáře:

Okomentovat