21. března 2013

Falafel a tabouleh

400 g namočené cizrny (cca 200 g suché, záleží na druhu), 100 g kudrnky, 100 g cibule, 10 g česneku, špetka mletého římského kmínu, soli, pepře, 500 ml oleje na smažení
jogurtová omáčka: 200 g bílého jogurtu, svazek kudrnky, 10 g česneku, špetka soli, 40 g harisy nebo chilli pasty
Tabouleh: 400 g rajčat, 100 g kudrnky, 50 g suchého kuskusu, velký citrón, středně velká cibule, 50 ml olivového oleje, špetka soli a pepře

Cizrnu, cibuli, česnek a kudrnku pomeleme najemno, osolíme, opepříme a přidáme římský kmín. Vše důkladně promícháme a v lednici necháme těsto ztuhnout. Z těsta tvarujeme placičky nebo kuličky, které smažíme dozlatova. Jogurt smícháme s drceným nebo jemně sekaným česnekem, sekanou kudrnkou, osolíme a zamícháme. Rajčata nakrájíme na malé kostičky, cibuli a kudrnku nadrobno a vše smícháme. Do směsi zeleniny přidáme sušený kuskus, citrónovou šťávu, olivový olej, sůl, pepř a důkladně promícháme. V lednici necháme asi 1 hodinu odležet, kuskus krásně nabobtná. Před podáváním ještě promícháme, případně dochutíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat