18. března 2013

Fazolky v koprové smetaně

lžíce citronová šťáva,  kopr, lžička cukr, 2 lžíce tuk, 2 lžíce hladká mouka, 600 g fazolové lusky, 3 dl smetana, dle chuti: sůl 

Fazolky zbavíme vláken a špiček, důkladně omyjeme a nakrájíme šikmo na kousky. Kopr opereme a nasekáme. Vodu osolíme, vložíme do ní fazolky a uvaříme je doměkka. Z tuku a mouky si připravíme světlou jíšku. Přilijeme do ní vývar z fazolek a dobře provaříme, aby vznikla hladká omáčka. Tu pak ochutíme cukrem, citronovou šťávou, případně osolíme a přilijeme smetanu. Pak přidáme kopr a necháme zase chvilku povařit. Nakonec do omáčky vložíme fazolky. Omáčku necháme mírně přejít varem. Podáváme s brambory nebo houskovým knedlíkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat