21. března 2013

Mexické závitky s fazolemi

lžíce olivového oleje, cibule, nasekaná nadrobno, 2 stroužky česneku, nasekané, 2 konzervy červených fazolí, slitých, 4 zralá rajčata, pokrájená, velká cuketa, nakrájená na plátky, lžička sladké nebo pálivé papriky, sůl a pepř, případně limetková šťáva, 2 lžíce sekaných koriandrových lístků, 8 pšeničných či kukuřičných tortill, 0,5hlávky ledového salátu, malá okurka, nakrájená na plátky, 180 ml zakysané smetany

Rozehřejte olej v pánvi a doměkka opečte cibuli. Přidejte česnek, jednu konzervu fazolí a tři minuty prohřívejte. Pak je vidličkou rozmačkejte na pastu.Přidejte zbývající fazole, rajčata, cuketu, papriku a pět lžic vody. Přikryjte a deset minut velmi zlehka vařte; občas promíchejte. Jakmile směs zhoustne, ochuťte ji solí, pepřem, limetkovou šťávou a přimíchejte koriandr. Na rozpálené suché pánvi ohřejte tortilly a naplňte je fazolovou směsí, salátem, okurkou a smetanou. Zarolujte.

Žádné komentáře:

Okomentovat