14. června 2012

Zelný salát po čínsku

500 g zelí, šálek jidášova ucha, 2 lžíce rostlinného oleje, 2 ks chilli papričky, 2 cibule, 3 stroužky česneku, lžička mletého zázvoru, moučkový cukr, sůl, celý pepř, lžíce sójové omáčky,  lžička octa, 2 kapie
Zelí nakrájíme na kousky (2 x 2 cm) a 10 minut povaříme v lehce osolené vodě. Zvlášť uvaříme předem namočené houby. Přecedíme a zelí i houby dáme okapat. Na oleji opečeme podrcenou chilli papričku a olej slijeme na zelí. Červené cibule pokrájíme na kroužky, česnek prolisujeme, červené kapie jemně nakrájíme a přidáme k zelí. Ochutíme zázvorem, cukrem,solí, hrubě drceným pepřem, sójovou omáčkou a octem. Promícháme, necháme alespoň 20 minut uležet, podle potřeby přidáme sůl. Salát podáváme vychlazený.
Podobný salát připravíme i z červeného zelí, pak použijeme bílou cibuli.

Žádné komentáře:

Okomentovat