11. června 2012

Vídeňský zákusek

těsto: 250 g práškového cukru,4 vejce, vanilínový cukr,1,25 dl oleje, 1,25 dl mléka,300 g polohrubé mouky, 0,5 balíčka prášku do pečiva
náplň: 1 l pomerančového džusu,2 krémové prášky  vanilkový pudink,6 polévkových lžic cukru
na ozdobu: 2,5 dl džusu,5 dl smetany  na šľehání, 2 ztužovače šlehačky,2-3 balíčky dlouhých piškotů,čokoláda, rum 

Vejce, cukr a vanilínový cukr smícháme. Přidáme olej, mléko a mouku    s kypřícím práškem. Těsto rozetřeme na vymazaný, pomoučený  hlubší plech a upečeme. Krém uvaříme z džusu, krémových prášků a cukru. Teplý krém vylejeme na vychladlé těsto a dáme do chladu. Potom něj natřeme dotuha vyšlehané šlehačky se  ztužovačem. Piškoty namáčíme   v džusu s rrumem a klademe je těsně vedle sebe na šlehačku. Vrch ozdobíme roztavenouu čokoládou. Řezy krájíme mezi piškoty.

Žádné komentáře:

Okomentovat